Semena černuchy se používají jako koření především v Indii a arabském světě. Vůní připomínají muškátový oříšek a jejich chuť je lehce pálivá, kořenitá. Vhodné do chleba, jogurtů, omáček, salátů atd. Nevhodné pro děti a těhotné či kojící...
Kořeněná pasta z červených chilli papriček. Vhodná do smažených jídel, rýže, kuskusu a polévek.
Pikantní křenová pasta s wasabi, se sladidly. Používá se k dochucování japonských pokrmů a k přípravě sushi.
Přinášíme Vám ručně sbíraný íránský šafrán v nejvyšší kvalitě Sargol. Tento perský šafrán má jedinečnou, velmi intenzivní chuť, vůni a velmi silně barví. Objevte kouzlo nejkvalitnějšího šafránu na světě!
Přinášíme Vám ručně sbíraný íránský šafrán v nejvyšší kvalitě Sargol. Tento perský šafrán má jedinečnou, velmi intenzivní chuť, vůni a velmi silně barví. Objevte kouzlo nejkvalitnějšího šafránu na světě!
Přinášíme Vám ručně sbíraný íránský šafrán v nejvyšší kvalitě Sargol. Tento perský šafrán má jedinečnou, velmi intenzivní chuť, vůni a velmi silně barví. Objevte kouzlo nejkvalitnějšího šafránu na světě!
Přinášíme Vám ručně sbíraný íránský šafrán v nejvyšší kvalitě Sargol. Tento perský šafrán má jedinečnou, velmi intenzivní chuť, vůni a velmi silně barví. Objevte kouzlo nejkvalitnějšího šafránu na světě!
Používá se k dochucování japonských pokrmů a k přípravě sushi.
Veganské kokosové mléko je vhodné jako ochucovadlo pro asijskou kuchyni, zejména do smažených pokrmů. Výborně zjemňuje pálivá jídla při zachování všech chutí.
Složení: kurkuma. Použití: kurkuma je koření používané zejména v indické kuchyni, výborně se hodí do rýže, nakládané zeleniny, na drůbež, ryby, luštěninových pokrmů, do bramborových a gulášových polévek, gulášů, ochutí různé omáčky....
Směs koření pro přípravu slavného indického nápoje. Pouze koření, je nutno přidat černý čaj. Hotovou směs i s čajem lze objednat zde:...
Snad vůbec ta nejlepší možná curry směs. Mírně pálivá. Doporučujeme ochutnat.
Extremně pálivé papričky Dam Giam. Vhodné zejména do polévky Pho.
Pálivá pasta z limetek a koření.
Lehce pikantní limetková pasta do polévek, těstovin či smažených pokrmů.
Ostrá pasta s chilli a hořčičným semínkem vhodná do smažených jídel, polévek, rýže, kuskus a těstovin.
Marocká velespecialita. Pasta z rozemletých pražených mandlí a arganového oleje. Tato varianta je vhodná i pro diabetiky, protože neobsahuje ani cukr ani med. Velice zdravé mlsání vhodné na pečivo či jen tak.
Pikantní pasta garam masala. Vhodná na maso, luštěniny, do rýže či polévky.
Pikantní pasta s rajčaty vhodná do smažených jídel, polévek, rýže, kuskusu a těstovin jako dochucovadlo.
Středně pálivá ochucovací pasta s kousky lilků.
Vynikající směs marockého koření vhodná na maso i zeleninu. Vhodné do rýže a do masových a zeleninových směsí.
Jedná se o jedno z nejstarších čínských koření. Nejde o pepř, ale o sušené tobolky keře s názvem žlutodřev peprný, tedy sečuánský pepř - obsahuje silici palčivé chuti. Je to značně aromatické koření. Sečuánský pepř je ostrý úplně jiným...
Pasta z bílých pražených sezamových semínek. Tahini je oblíbené v makrobiotické kuchyni, používá se v tradičním arabském jídle hummus, hodí se do většiny luštěninových pomazánek, zjemní omáčky, skvělé je na pečivu samotné či v kombinaci...
Pasta z bílých pražených sezamových semínek. Tahini je oblíbené v makrobiotické kuchyni, používá se v tradičním arabském jídle hummus, hodí se do většiny luštěninových pomazánek, zjemní omáčky, skvělé je na pečivu samotné či v kombinaci...
Univerzální omáčka pro studenou i teplou kuchyni. Skvěle se hodí také jako dip k různým druhům křupek a chipsů.
Vynikající sladší sojová omáčka vhodná do smažených jídel z masa i zeleniny. Bez glutamátu a jiným umělých příměsí.
Sojová omáčka vhodná pro studenou i teplou kuchyni, je vhodná zejména k dochucení tepelně upravované zeleniny.
Pasta z fermentovaných sojových bobů. Miso je výživné, slané koření, charakteristické pro základ japonské kuchyně.
Velice ostrá chilli omáčka k použití do teplých i studených pokrmů. Americká klasika.
Tandori masala je kořenící přípravek používaný zejména v indické kuchyni, hodí se k dochucení masových šťáv a zejména ke grilování všech druhů mas.
Tapiokový škrob vyrobený z manioku určený na zahušťování polévek a jídel asijské kuchyně.
Vysoká sorta tohoto druhu koření pochází z Guatemaly. Z lusků vyloupaná semínka můžete použít do čaje, kávy, do vařených i smažených jídel i na přímou spotřebu. Semínka mají antiseptické a euforizační účinky.