Podkategorie
Skvělá "palácová", tedy nejvyšší třída sypaného puerhu, který si objednal u Menghai Tea Factory (na Tchajwanu nazývané Bohai Tea Factory) tchajwanský obchodník Wu.
Špičková kvalita materiálu sesbíraného údajně z divokých starých čajovníků. Čaj byl vyroben v letech 88-90 v Shen Tea factory a poté skladován v suchém skladu v Malajsii. Dle slov našeho dodavatele se jedná o stejný kvalitativní grade z...
Světlý thajský oolong s přírodním aroma ananasu. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev sytě měděné barvy s velmi příjemnou vůní připomínající surový cukr vyrobený ze šťávy cukrové třtiny "jaggery (nep. Gur)" a těžší, kulatou, plnou...
Střední sorta stíněného čaje Gyokuro z prefektury Shizuoka. Čaje Gyokuro se zde často pěstují v kopcovité oblasti na sever od města Okabe kudy protéká řeka Asahina a proto jsou také známá pod názvem Asahina Gyokuro a jsou spolu se...
Zelený čaj z Thajska. Kultivar Camelia sinensis, var. assamica. Sklizeň 15.2.2019.
Vysoká sorta nejoblíbenějšího čaje na indickém kontinentu. Čaj je zpracován metodou CTC (crush-tear-curl), což znamená, že zavadnutý lístek je ve speciálnim CTC roleru podrcen, natrhán a srolován do malých kuliček, šťáva z lístků, která...
Klasika mezi ovocnými čaji. Směs zahradních plodů a ibišku.
Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.
Lepší třída japonského zeleného čaje s nízkým obsahem kofeinu vhodného pro makrobiotiky.
Velice oblíbený ovocný čaj jehož vůně vás příjemně omámí.
Složení: heřmánek květ 30g, meduňka nať 30g, máta nať 30g, třezalka nať 5g, řebříček 5g
Bylinná směs na podporu hubnutí. Vhodné pro děti od 12 let a dospělé.
Bylinná směs na podporu hubnutí pouze pro dospělé.
Černý čaj s aroma mučenky, které ovšem nevytváří výtažek z tohoto ovoce, ale aroma listů měsíčku lékařského. Země původu: Thajsko.
Čínský černý čaj ovoněný a ochucený přírodní šťávou z ovoce liči.
Semena černuchy se používají jako koření především v Indii a arabském světě. Vůní připomínají muškátový oříšek a jejich chuť je lehce pálivá, kořenitá. Vhodné do chleba, jogurtů, omáček, salátů atd. Nevhodné pro děti a těhotné či kojící...
Kvalitní čený čaj s květy sedmikrásek.
Podzimní sklizeň. Exkluzivní sorta pečeného útesového oolongu pocházejícího z ekologických zahrad vnitřního Wu Yi Shanu – ruční sběr.
Vynikající archivní pečený oolong přímo od slavné producentky čaje. Na výrobu tohoto čaje bylo použito kultivaru cca 20-30 let starého z tradičních zahrad. Sklizeň jaro 2015. Pečeno v létě 2015 na dřevěném uhlí.
Prvotřídní Shou Mei z roku 2012 z oblasti vnitřního Wuyishanu.
Jarní sklizeň. Exkluzivní sorta lehce pečeného útesového oolongu pocházejícího z ekologických zahrad vnitřního Wu Yi Shanu – ruční sběr.
Základní sorta čínského čaje zpracovaného na způsob japonského sencha.
Sušené kvítky jedlého druhu chryzantémy. Čaj pomáhá při únavě očí a při šerosleposti
Květy chryzanthémy mají díky velkému množství provitaminu A silný účinek při léčbě šerosleposti a jsou vhodné při oční únavě.
Květy chryzanthémy na čaj. Sklizeny v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Sušené a na plátky krájené plody čínských datlí. Příjemně nasládlé chuti, která připomíná sušená jablka s moučnou konzistencí. Čínské datle lze konzumovat přímo, připravit z nich nálev nebo je použít při vaření
Z citronové trávy můžete připravit samostatný čaj a nebo jí můžete použít jako dochucovadlo do čajových směsí. Je též vhodná při pečení kuřete či při přípravě řady exotických pokrmů, zejména thajských.
Vynikající Dian Hong z produkce Mistra Zhanga. Tento čaj byl sklizen v Dubnu 2017 na hoře Jin Mai Shan. Stáří čajovníků 100-200 let.
Velice vzácné květy divoké chryzantémy sklizené na pokraji horského deštného pralesa na severu Thajska. Narozdíl od klasických květů chryzatémy, jsou tyto menší velikosti, výraznější barvy a chuti.
Složení: šípek, květy ibišku, kousky jablka, višně, hroznové víno.
Dong Ding neboli Zamrzlý vrcholek, vyrobený z kultivaru N°17 (Chin Shin) je lehce pečený světlý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar N°17 je typický svými podlouhlejšími, ale tlustšími listy. Čaj je vhodný i k...
Do tohoto extra čaje přidáváme plátky sušeného pravého pralesního bergamotu (10% z hmotnosti). Jako základ naší směsi jsou použity velmi kvalitní lístky nepálského čaje z druhé sklizně ze zahrad vyhlášené oblasti Ilámu, které dodávají...
Snídaňová směs lámaného assámského černého čaje s cejlonským čajem a africkými černými čaji. Vhodné pro kombinaci s mlékem.
Světlý thajský oolong s přírodním aroma vonokvětky (osmanthu), které dodává čaji tzv. mléčný nádech. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Lisovaný Pai Mu Tan do tvaru tygřích koulí. Tento čaj je silnější ale netrpké vyzrálé chuti. Lisován byl v roce 2013.
Základní tmavý pečený oolong. Země původu: Čína
Hodně tmavá pečená "Železná bohyně" z oblasti Fujian, Čína.
GABA oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Sklizeň 21.11.2019. Pro zvýšení obsahu gamma-aminomáselné kyseliny byla tato várka ponechána ve vakuu, místo standratních 8 hodin, celých 27 hodin. Díky tomu má i mírně kyselejší...
V osmdesatých letech objevili japonští vědci unikátní způsob zpracování čaje, který přirozených způsobem zvedá množství aminokyseliny GABA v lístcích. Tato aminokyselina v lidském těle funguje jako neurotransmiter a pomáhá snižovat...
Čerstvé, jen lehce sušené bobule Kustovnice čínské (goji, wolfberries), která se používá v celé Číně již staletí jako omlazující ovoce. Tvarem se trochu podobá rozinkám, chuť plodů je sladká s lehce kyselým dozvukem. V tradiční čínské...
Skvělý, klasický Darjeeling. Pěkně zpracovaný, stejnoměrný list s přiměřeným množstvím tipsů nám po zalití vydává plnou, svěží a atraktivní vůni plnou svěže ovocných tónů a po zalití dává jasný, zlatožlutý nálev s typickým prvosběrovým...
Red Thunder je nejvyšší grade z naší oblíbené zahrady Gopaldhara. Manažer zahrady letos mírně změnil styl zpracování tohoto čaje ve prospěch vyšší atraktivity listu, na kterém je znát velmi dobře provedená oxidace. V chuti je čaj hladký,...
Kvalitní sorta zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro celodenní popíjení. Svůj název získal díky tomu, že na pokraji pralesa, kde...
Kvalitní sorta lehce pečeného zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro celodenní popíjení. Kultivar: assamica. Sklizeň: 21.11.2019
Velmi dobrý, originální čaj z nově obnovených zahrad v gruzínské oblasti Ozurgeti. Je zpracován jako celolistový čaj a dává nám zlatooranžový nálev s nasládlou, hladkou, jemnou medovou chutí s tóny sladu a karamelu. Čaj sklidila na své...
Čaj typu Mao Cha z mladých lístků starobylých čajovníků (stáří cca 100-150 let) rostoucích v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Zajímavé je, že původně byly tyto stromy sázeny za účelem produkce listů nikoliv na čaje, ale na...
Světlý muskatelový oolong. Sklizeno v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na čajovém keři, začne je okusovat hmyz, což nastartuje oxidaci lístků a čajovník...
Velmi dobrý podzimní čaj z oblíbené organické zahrady v oblasti Dhankuta. Doba sklizně: listopad 2019. Oblast: Hille, Dhankuta
Vysoká třída čaje Gyokuro. Slovo Fuuki se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnic Tanabe a Ayabe v prefektuře Kyoto. Kultivar: Gokoh a Yabukita. Doba sklizně: Ichibancha...
Výtečné gyokuro z organických zahrad horské oblasti Kirishima, které jsme letos navštívili. Gyokuro bylo vyráběno s nejvyšší pečlivostí na objednávku a můžeme říci, že se jedná o nejlepší gyokuro vyrobené z lístků z organických zahrad,...
Základní třída stíněného čaje z netradiční oblasti prefektury Kagoshima pocházející z přirozeně vedených zahrad. Umami, sladkost a posečená tráva. Stíněno 16 dnů. Oblast: Kirishima, pref. Kagoshima. Kultivar: Yabukita
Organické gyokuro z farmy rodiny Nishi. V chuti spíše lehčí, s výraznější umami. Doba sklizně: Ichibancha (jaro). Oblast: Makizono, Kirishima, prefektura Kagoshima Kultivar: Yabukita
Jedná se o silněji pečený a nejméně deset let starý oolong, který byl spolu s ovocem Fo Shou (Buddhova dlaň), a pár kvítky Jin Hua (chryzantémy) naplněn do vydlabaného citrónu a poté byl ponechán k sedmiletému zrání. Výsledná chuť je...
Velmi oblíbený černý čaj aromatizovaný přírodním bergamotovým olejem, získaným z kůry citrusu bergamia. Jako základ naší směsi jsou použity velmi kvalitní lístky nepálského čaje z druhé sklizně ze zahrad vyhlášené oblasti Ilámu, které...
Japonský pražený zelený čaj vhodný na pití po jídle pro lepší vytrávení.
Černý zrající čaj medové chuti. Sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska, kultivar: N°12.
Čaj-nečaj medové chuti. Nebosahuje kofein, je tedy vhodný i pro děti a těhotné. Výborně chutná i vychlazený.
Tmavý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kulitivar: N°17.
Vysoce kvalitní sušené plodnice houby Reishi (Lesklokorka lesklá - Ganoderma lucidum)
Pro všechny, kterým vadí v ovocných čajích ibišek, máme nyní tuto novinku. Nálev má velmi jemnou, sladko-hořkou chuť s citrusovými tóny. Výborný je i po vychlazení, kdy skvěle nahradí limonádu.
Sušené květy ibišku jsou vhodné jak pro zahřívající ibiškové karkade, tak i pro letní domácí limonády.
Černý čaj s kousky kakaových bobů a přírodním aromatem.
Výborný jemný jasmínový čaj, který jistě potěší i náročné jasmínology. Certifikace HACCP, ISO, QS
Jiaogulan neboli Gynostema pětilistá (lat. Gynostemma pentaphyllum) je popínavá rostlina z čeledi tykvovité, jejíž původ je v oblastech jižní Číny. Je mrazuvzdorná až do –15 °C. Na zimu nadzemní části odumírají, na jaře však znovu...
Špičková archivní sorta červeného čaje z oblasti Wu Yi Shan - Huang Gang Mountain (1000m.n.m.). Sklizeň 10.4.2016. Cultivar Fuyun č.6 (vyšlechtěn v roce 1987 v oblasti Fujian metodou OP (selected from open-pollinated progenies). Velmi...
Na některých japonských zahradách se čajovníky, ze kterých se vyrábí zelený čaj sencha na několik dnů zastíní. V čaji se omezí tvorba katechinů na úkor aminokyselin, což se v chuti projeví vyšší sladkostí a chutí umami. V tomto případě...
Velmi dobrý stíněný čaj z horské oblasti Kirishima z organických zahrad u města Makizono. Sladkost stíněných čajů Gyokuro se zde snoubí se svěžestí a živostí typickou pro čaje sencha. V tomto čaji je svěžest letos krásně patrná, ve...
Výtečný čaj z jedné z nejlepších zahrad oblasti Modrých hor - Nilgiri, na jihu Indie.
Výtečný čaj ze zahrad pana Kajihary, ktery vyrábí svůj čaj v malém množství velmi tradičním způsobem. U čajů kamairi cha je proces oxidace zastavován pečením na ohni (místo napaření, jak je tomu u čajů sencha a gyokuro). V chuti tohoto...
Základní sorta tchaj-wanského kamenného oolongu. Zelený oolong lisovaný spolu s pětiletým certifikovaným ženšenem do malých kamínků. Čaj snese mnoho nálevů a má intenzivní chut ženšenu.
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje 9 let. Typická svěžest a plné aroma nejoblíbenějšího japonského kultivaru. Horské prostředí, blízkost řeky a moře, díky kterým se čajovníky po...
"Modrý čaj" - to jsou sušené květy klitorie ternatské hojně využívané v Ájurvédě.
"Modrý čaj" - to jsou sušené květy klitorie ternatské hojně využívané v Ájurvédě.
"Modrý čaj" - to jsou sušené květy klitorie ternatské hojně využívané v Ájurvédě.
"Modrý čaj" - to jsou sušené květy klitorie ternatské hojně využívané v Ájurvédě. Porcovaný po 5g v jednorázových nálevových sáčcích z biologicky rozložitelného materiálu.
Krásný koláček lisovaný z růžových poupat. V čínské medicíně je používán pro své antivirové účinky i na léčbu oparů a viróz. Ale hlavně výtečně chutná. Příprava : cca 10g čaje zalijte vroucí vodou. Po 10 minutách začněte popíjet a...
Nať sušeného kotvičníku ve farmaceutické kvalitě. Prvotřídní kvalita, 100 % kotvičník bez příměsí, vyznačující se nezaměnitelnou plnou, zemitou, nahořklou chutí a účinky znatelnými již po 3 dnech. Díky vysoké jakosti lze k přípravě...
První, zakázková produkce černého čaje z malé farmy na ostrůvku Tokunoshima. Čaj je přes svůj nedokonalý vzhled v chuti velmi harmonický, bez stop svíravosti, nasládlý, plný a hladký. V aroma jsou cítit intenzivní tóny ovoce (pomeranče),...
Raritní japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun,který nás velmi příjemně překvapil svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů. Vyrobeno na farmě pana Katahiry ve vesnici Nunosawa v Šizuoce.
Přibližně před deseti lety se několik japonských farmářů setkalo s tchajwanským mistrem černého čaje a prošli jeho sofistikovaným školením. Od té doby se právě tito čtyři farmáři předhánějí, kdo vyrobí lepší čaj a střídají se na předních...
Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky mírně hřejivé. Po upražení má čaj velmi zajímavou, lehce...
Výborná sorta stonkového čaje, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé. Tento čaj ocení především milovnící těžších, plných a sytých čajů, v tomto případě také s lehce dřevitou, příjemně sladkou chutí a nádhernou svěžestí. Velmi...
Velmi zajímavá kukicha z organických zahrad kopcovité oblasti prefektury Miyazaki. Čaj je před zpracováním lehce zavadán a poté decentně opražen, takže v chuti se krásně snoubí příjemná, výraznější květinová vůně s decentním pečeným...
Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s nasládlými tóny květů japonské třešně, které nám do šálku...
Velmi dobrý čaj z malé ilámské čajové dílny, který je skvělou alternativou k čaje Golden Tips ze zahrady Arya Tara. Velmi pěkný, drátkovitý list plný zlatavých tipsů, nám po zalití dává zlatohnědý, jiskrný nálev s výrazně sladkou,...
Tradiční čínský čaj uzený v kouři z borových šišek. Jeho vůně připomínající vůni uzeného masa ho činí vhodným dárkem i pro masotariány.
Originál Lapsang Souchong uzený na borových šiškách. Sklizeň byla provedena 15.4.2017 ve Wu Yi Shan Xing Cun. Kultivar Huang Guan Yin. Vhodný k archivaci.
Vynikající čaj, který je tradičně používán na nakuřování. Nyní ho můžete ochutnat v jeho čisté podobě. Je z oblasti Wu Yi Shan. Sklízeno v Tong Mu Guan v 1200m.n.m. z divokých čajovníků. Datum sklizně 20.4.2017
Světlý thajský oolong s přírodním aroma liči. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Sušený květ dvou druhů lip. Lípy velkolisté a Lípy srdčité (Tilia platyphyllos, Tilia cordata)
Sušený lotosový kořen prémiové kvality z Thajska.
"Dračí studna ze Lvího vrcholku" - Podle tradičního čínského nazírání má pravý Long Jing mít čtyři vlastnosti (nebo čtyři poklady) - jasně zelenou barvu, hustou vůni, nasycenou chuť a nádherný tvar.
"Dračí studna od Západního Jezera". Jezero 'Xi Hu' se nachází poblíž Hangzou na východě Číny. Klášterní plantáže kolem něj byly známé ještě z dob Klasické knihy o čaji od Lu Yüe (758 n.l.).
Thajský oolong pečený na dřevěném uhlí. Přímo od farmářky.
Velmi dobrý čaj z jedné z nejprestižnějších dárdžílingských zahrad, pocházející z divize Edenvale, která je vyhlášená vynikající kvalitou čajovníků typu china. Čaj má tmavší zlatooranžovou barvu nálevu, těžší, spíše květovou vůni a...
Směs koření pro přípravu slavného indického nápoje. Pouze koření, je nutno přidat černý čaj. Hotovou směs i s čajem lze objednat zde:...
Směs koření a výborného assámského čaje pro přípravu slavného indického nápoje.
Proslavená marocká máta (Mentha longifolia), používá se do čaje Le touareg ale také jako samostatný, neobyčejně osvěžující nápoj.
Sušená nať máty peprné. Máta peprná je silně aromatická rostlina, přidává se do různých čajových směsí za účelem úpravy nepříjemné chuti jiných bylin nebo se pije samostatně.
Práškový čaj nejvyšší kvality. Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých formalit a s jeho popíjením jako běžného nápoje. Vzhledem...
Japonský práškový čaj, který je velmi vhodný pro přípravu čajových nápojů, koktejlů, zmrzlin, na vaření či pečení. Je možné ho samozřejmě použít i k přípravě šlehaného čaje, jeho chuť však může být poněkud drsnější. Doba sklizně:...
Ovoněné pražené maté Pampero, charakteristická chuť praženého maté s bohatými kakaovými a květovými tóny.
Tato Žabaka typu Sheng byla lisována do praktických kuliček v prosinci 2017. Na její výrobu bylo použito čajových lístků ze starobylých čajovníků (stáří cca 300let) z hory Bulang Shan. Lístky byly sklizeny na jaře 2015.
Černý čaj s kousky borůvek, okvětních lístků chrpy a jemným aromatem.
Sušené plátky plodu momordiky.
Sušené listy moringy olejodárné z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Sušené listy morušovníku bílého (Morus alba) z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Čínská čajová specialita, pražené větvičky čajového keře zpracovávané jako oolong, nálev velmi dobré, chlebově nasládlé, "pražené" chuti a příjemné vůně.
Světlý oolong svěží chuti sklizený v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12, grade A.
Světlý thajský oolong s přírodním aroma a květy jasmínu.
Světlý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°17, grade A.
Světlý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar číslo 19 - Four Seasons, grade A. Velmi ušlechtilá chuť s tóny orchidejí, vhodný i k archivaci.
Organický světlý oolong z Thajska silně ovoněný přírodním výtažkem z květů chryzantémy, čajovníku, růže, jasmínu a osmanthu. Velmi oblíbený i pro svou přezdívku Květák :)
Opravdová specialita z ekologicky čisté oblasti severního Thajska, kávové listy zpracované jako oolong. Nápoj obsahuje méně kofeinu než běžná káva nebo čaj.
Naše nejkvalitnější Orientální kráska sklizená v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na čajovém keři, začne je okusovat hmyz, což nastartuje oxidaci lístků a...
Orientální kráska z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na čajovém keři, začne je okusovat hmyz, což nastartuje oxidaci lístků a čajovník se začne proti...
Sušené plátky plodů oslizáku líbezného (Aegle marmelos)
Tyto krásně voňavé kvítky můžete použít na přípravu samostatného čaje a nebo jich několik můžete přihodit do Vašeho oblíbeného zeleného čaje či oolongu. Nebudete litovat. Sklizeny byly v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Tyto krásně voňavé kvítky můžete použít na přípravu samostatného čaje a nebo jich několik můžete přihodit do Vašeho oblíbeného zeleného čaje či oolongu. Nebudete litovat. Sklizeny byly v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Světlý oolong s květy vonokvětky (osmanthu) z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Kvalitní Rooibos s ostružinami se zcela přírodním ostružinovým aromatem.
Jemný, velmi hladký, aromatický, povzbuzující čaj, vhodný k celodennímu popíjení. Ušlechtilé a jemné tóny tohoto lahodného čaje Vás budou rády provázet na Vašich cestách světem či při čtení Vaší oblíbené knihy.
Sušený kořen smetánky lékařské - pampelišky (Taraxacum officinale). Hmotnost: 100g
V nedávné době se objevilo v oblasti Ilám několik nových továrniček, které jsou součástí vladního programu podpory čajového průmyslu ve východním Nepálu. Z jedné takové malé továrny je i tento vysokohorský čaj z nepálské oblasti Ilam....
Sušené květy pomerančovníku hořkého. Vhodné k přidání do černého čaje, rooibosu či jiných čajových směsí. Jejich podmanivá silně sladká vůně si Vás dozajista získá.
Sušená a nařezaná kůra zralých plodů pomerančovníku. Hmotnost: 100g
Světlý thajský oolong s přírodním aroma pomeranče. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Sušená nať pupečníku asijského (Centella asiatica)
Výtečný polozelený čaj zpracovaný ojedinělou metodou částečné oxidace v anaerobním prostředí. Narozdíl od standartně dostupných GABA čajů na trhu pochází tento ze zahrad vedených v přírozeném režimu (bez použití jakékoliv zemědělské...
Čínský tmavý oolong pečený na dřevěném uhlí z ekologicky čisté oblasti vnitřního Wu Yi Shanu. Vhodný i k archivaci.
Jedná se o čaj na pomezí mezi bílým čajem, zeleným čajem a zeleným Pu Erhem. Sklizen na hoře Du Du Gang Shan na jaře 2016. Čaj je vhodný i k archivaci.
Pozoruhodný čaj ze severu Thajska v jehož chuti se snoubí to nejlepší z černého i červeného čaje. Produkován v zahradách s certifikací USDA organic. Doporučujeme ochutnat při sledování divokých slonů či veverek (ať už v přírodě nebo na...
Světlý oolong se speciálním druhem rostliny Nuo Mi Xiang Ye (Semnostachya Menglaensis) připomínající svou vůní lepkavou rýži. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Příjemný čaj se svěžím prvosběrovým projevem, sladce ovocnou chutí a živým, květinovým aroma. Zahrada je v poslední známá svým inovativním přístupem a hledáním nových cest a stylů v produkci čaje. Do zpracování zapojila proces zavadání...
Tento Fancy oolong je samozřejmě inspirován tchajwanskou "Oriental Beauty" alias "Fancy Oolongem" a je velmi zdařilým pokusem o nový styl čaje, který se "krásce" podobá vzhledem i charakterem chuti a vůně. Samozřejmě ho není možné s...
Honey oolong je volněji inspirován tchajwanskou "Oriental Beauty" a je také velmi zdařilým pokusem o nový styl čaje, který se na zahradě Rohini snaží docílit. Je silněji oxidovaný, že z něho opravdu cítíte charakter druhé sklizně, ale...
Velmi povedený experimentální čaj, který zahrada vyrobila z čajovníků japonského kultivaru Yabukita a Fujimidori. Manažeři Rohini se s výrobou speciálních čajů z japonských kultivarů zaobírají několik posledních let a za posledních...
První čaj ze zahrady Rohini z vyšších poloh zahrady, z výběrové sekce s nejlepšími čajovníky kultivaru AV2.
Čaj-nečaj příjemné medové chuti plný minerálů. Nebosahuje kofein, je tedy vhodný i pro děti a těhotné. Výborně chutná i vychlazený.
Voňavá směs červeného rooibosu, jahod a aroma. Vhodná i na smíchání s mlékem.
Rooibos ve své čisté, neoxidované podobě.
Thajský čaj typu Gui Fei. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na čajovém keři, začne je okusovat hmyz, což nastartuje oxidaci lístků a čajovník se začne proti hmyzu bránit tím, že vyprodukuje vonné...
Tato jedinečná směs marockých bylinek si Vás dozajista získá svou jemnou a ušlechtilou chutí a pokud přivřete oči, tak se snadno přenesete přímo na svahy Altasu.
Krásná poupata růží z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj z těchto květů vykazuje silné antivirové účinky.
Semínka chia jsou nejbohatším rostlinným zdrojem omega 3 masných kyselin, potřebných pro zdravé srdce. Dále je salvia hispanica zdrojem antioxidantů, vitamínů, vlákniny, vápníku a dalšího. Chia není příliš kalorická a přitom zasytí....
Kočkám, které šantu milují, prý navozuje divoké stavy podobné těm při konzumaci drog, zato čaj z ní mnohé lidi spíše uklidňuje a uspává. Dopřejte svojí kočce neskonalé potěšení v podobě této bylinky a Vy si dopřejte klidný spánek.
Exkluzivní čaj, který se objevuje v nabídce jednou za deset let...
Prvotřídně zpracovaný zelený čaj z Jižní Koreje. Poměrně tmavý, jemně rolovaný list dává světle zelený nálev sladce travnaté chuti a dosti povzbudivého účinku. Vhodný i na více nálevů, doporučujeme zalévat vodou o teplotě 70°C. Hmotnost:...
Velmi dobrá sencha z oblíbeného kultivaru Asanoka. Příjemná, plná, hladká chuť s decentní mléčností a svěží, zelené travnaté aroma. Doba sklizně: Ichibancha (jaro). Kultivar: Asanoka. Oblast: Satsumasendai, pref. Kagoshima
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama. Zajímavý charakter tohoto neobvyklého kultivaru, který vyselektoval mezi nejlepšími keři Yabukita soukromý zemědělec a nepochází tedy z “dílny” oficiální šlechtitelské stanice. Řekněme, že...
Máme vždy velkou radost, když objevíme na zahradách výtečné čaje. A když narazíme na skvělý čaj a nového kultivaru, pak je naše raodst ještě větší a rádi takový kousek zařazujeme do naší nabídky, abychom i vám tuto zkušenost...
Vynikající čaj z málo rozšířeného kultivaru Wase Hinshyu, který vznikl křížením odrůd Yabukita a Yaeho. Čaj je velmi dobře vytříděn, má nádherný lesklý lístek jehličkovitého tvaru a smaragdovou barvu. V chuti je příjemně těžší, kulatý,...
Velmi dobrá sencha z horské oblasti na ostrově Kjúšů. Pozdní kultivar, který vyniká výraznější sladkostí a je často používán na výrobu čajů gyokuro se v tomto případě projevuje krásným, živým a šťavnatým tónem a příjemnou sladkostí,...
Další z jednodruhových čajů typu sencha od pana Katahiry. Velmi pěkná, chuťově vyrovnaná sencha.
Výtečná sencha z kultivaru, který vyniká svou přirozenou sladkostí, plnou chutí umami a krásnou zelinkavou barvou. Začátkem sezóny se nám z došlých vzorků nedařilo vybrat čaj, který by měl právě krásnou charakteristiku našeho oblíbeného...
Vynikající sencha. V chuti je komplexní, výrazně plná, ušlechtilá s hedvábnou texturou, výraznější umami, decentní sladkostí i stopou slanosti. V aroma je cítit svěží stopa zeleného chřestu, lehká mléčnost a a příjemná stopa čerstvé...
Doba sklizně: Ichibancha (jaro) 2020. Kultivar: Saemidori. Oblast: Nunosawa, Shimizu, pref. Shizuoka
Kultivar Sofu je mezi japonskými kultivary poměrně nový a zatím málo známý. Pro jeho výrazně květové aroma (připomíná jasmín) z něho často farmáři vyrábějí experimentální polozelené čaje, ale i velmi dobré čaje typu sencha. Tato sencha...
Základní sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje devátý rokem a jejichž “základní” třída je na velmi vysoké úrovni a na své farmě ji nazývají prostě a jednoduše “Honyamacha”, neboť je to prý...
Velmi dobrá sencha z oblasti Kagoshima na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita. Velmi dobrá každodenní sencha. Doba sklizně: Ichibancha 2019. Kultivar: Yabukita....
Výtečná sencha z malé rodinné farmy, která nám dává jedny z nejlepších organických čajů v celém Japonsku. Typická ukázka čaje z kultivaru Yabukita, který se právě pro svou šťavnatost, živé a čisté aroma, těší takové popularitě. Velmi...
Když jsme letos hledali čaje v nižší cenové hladině, narazili jsme na tento vzorek z prefektury Miyazaki, která je čtvrtá největší produkční oblast zeleného čaje v Japonsku. Protože čaje testujeme v prvním kole anonymně, nebyli jsme si...
Velmi dobrá sencha z oblasti Miyazaki na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita a vytváří v šálku přijemnou svěží a atraktivní chuť.
Vysoce kvalitní sencha, která má dlouhé neporušené jehličky a krásnou smaragdovou barvu. Kromě velmi pěkného vzhledu nás v chuti potěší výraznější sladkost a umami, mléčná až smetanová textura, v aroma lehký tón máslové sušenky a...
Shou Mee, v Čechách také znám pod překladem 'Obočí dlouhého věku' - základní třída bílého čaje. Velké žlutozelené až světlehnědé bohatě ochmýřené listy, sem tam lze najít i pár silných tipsů. Nálev sytě oranžově-žlutavé barvy s typickou...
Raritní oolong s krásnou orchideovou vůní a velice jemnou ušlechtilou chutí. Tento čaj je produkován v malé čajové zahradě v provincii Fujian od roku 1914. Doporučujeme ochutnat. Každá kostička je balena zvlášť v jemném papíře a poté...
Raritní oolong s krásnou orchideovou vůní se silným podtextem pečeného čaje. Tento čaj je produkován v malé čajové zahradě v provincii Fujian od roku 1914. Doporučujeme ochutnat. Každá kostička je balena zvlášť v jemném papíře a poté...
Vysoká sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do prestižní čajové soutěže All National Tea Competition of Japan, kde obdržel třetí cenu. Výtečný čaj s krásným decentně pečeným, charakteristickým aroma. Kultivar:...
Špičkový čaj Sencha z oblasti Tenryu, Hamamatsu v prektuře Šizuoka.
Nejvyšší sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do soutěže National Tea Competition of Japan. Krásné zpracování, kde se zastavení enzymatického procesu provádí podobně jako u čajů sencha napařováním, se odráží v...
Exkluzivní třída tradičního a kompletně ručně vyráběného japonského čaje, který v soutěži ručně vyráběného čaje obsadil letos na podzim třetí místo.
Vysoce kvalitní jarní bílý čaj z oblasti Wu Yi Shan. Sklizen v nadmořské výšce 800m.n.m. Kultivar Da Bai.
Sušený kořen šišáku bajkalského (Scutellaria baicalensis)
Výtečně zpracovaný a poměrně výjimečný taiwanský čaj z čajovníků pěstovaných na zahradě vedené v přirozeném režimu, která je nejvyšším místem na Tchajwanu, kde se tento málo rozšířený kultivar pěstuje. Doporučuji! Kromě toho, že se jedná...
Výtečný vysokohorský Taiwanský oolong z krásných zahrad pana Lina na hoře Cui Feng, která je sousedem slavnější a výše položené hory Li Shan. Silně rolovaný oolong s velmi nízkým stupněm oxidace a minimálním pečením, v nálevu čirý,...
Špetka stévie Vám nahradí lžíci cukru, její sladivost je cca 300x větší než u cukru. Ideální pro diabetiky a pro lidi, kteří se chtějí vyhnout slazení klasickým cukrem.
Kvalitní zelený čaj typu gunpowder vhodný na přípravu marockého čaje.
Sypaná směs na přípravu marockého čaje. Složení: Dobromysl oregano z Vysokého Atlasu, zelený čaj. Příprava: 1 polévkovou lžíci směsi zalijte 0,5 l vody o teplotě 80 - 100 °C a luhujte 2 - 5 minut.Minimální trvanlivost uvedena na dně...
Nejlepší ovocný čaj z naší nabídky. Složen pouze z nedoslazovaného sušeného ovoce.
Sušené plody klanoprašky čínské (Schisandra chinensis).
Meduňka má typickou citrónovou vůni a chuť. V kuchyni se přidává do čajů, ale i do masitých pokrmů a dezertů.
Jeden z nejvoňavějších citrusů ve své čisté podobě.
Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší nabídce. Jedná se o velmi zajímavý, na pánvi zpracovaný čaj,...
Příjemná, svěží kamairi tamaryokucha z malé organické farmy v prefektuře Nagasaki. Sladkost, plnost, jemná mléčná textura a překvapivá živost a svěžest, která je u tamaryokuchy této cenové kategorie nezvyklá. Kultivar: Yabukita. Doba...
Velice jemný a velice chutný čaj složený ze 100% tipsů sušený na slunci. Sklizeň 15.5. 2018 v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Vysoce kvalitní světlý oolong z malé organické zahrady umístěné uprostřed pralesů pohoří Wawi na severu Thajska. Stáří čajovníků minimálně 100 let. Čaj oplývá výraznou orchideovou vůní a plnou chutí s opravdu jemným náznakem trpkosti.
Tradiční červený čaj produkovaný v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Sklizeno z čajových stromů starých cca 80-120 let. Jedná se o černý čaj, který, ještě před usušením, prošel fází přirozeného enzymatického štěpení, které mu...
Sušená nať třezalky tečkované (Hypericum perforatum).
Vynikajíci směs marocké máty Nana a kvalitního zeleného čaje gunpowder. Čaj který s chutí popíjí i slovutný Energy 10.
Vyvážená sypaná směs organické máty, zeleného čaje a cukru. Obsah sáčku stačí na přípravu až 0,5 litru lahodného nápoje, který Vás přenese do pohádkového Maroka.
Výborný čaj klasického typu první sklizně z čajovníků typu china. Jako typický zástupce tohoto stylu má drobnější list, který nám po zalití dává zlatožlutou až světle zlatooranžovou barvu nálevu, sytě ovocnou vůni a plný, vyvážený nálev...
Zahrada Namring je známá svými klasickými druhosběrovými čaji. Pouze v několika posledních letech se odsud objevují čaje z označením clonal, které jsou tvoří asi třetinu celkové skladby čajovníků této zahrady. Doba sklizně: červen 2019....
Soutěžní sorta japonského čaje Tamaryokucha, který se od klasických a známějších čajů sencha liší jiným způsobem rolování a tedy i odlišným tvarem, který připomíná drobné kudrlinky. V chuti je nasládlý s decentními mléčnými tóny. Čaj byl...
Sušená kůra z jihoamerické liány.
Cesmína velkolistá (ku-ting) je jedna z mnoha druhů cesmín (paraguayská, ostrolistá, vroubkovaná, kanárská, přesněnitá, kulatá, altacrarenská, modrá). Jde o stálezelený strom, vysoký až 20m. Listy jsou zelené a zubaté. Plody červené,...
Raritní archivní čaj z pralesů v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Pečený při 110°C.
Velmi zajímavý, oxidovaný čaj z vysoko položených organických zahrad rodiny Harashima z lístků kultivaru Yamanami, který byl původně vybraný pro výrobu zelených čajů kama iri a svůj původ má v semínkách z čínské provincie Hubei. Tento...
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina. Oproti většině čajů sencha má tento čaj stále chutný a...
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina. Lístky pocházejí ze 17ti letých keřů kultivaru Yabukita, I přes...
Velmi zajímavý a raritní počin našeho oblíbeného farmáře z Tsuge. Velmi dobrý černý čaj z druhé sklizně je po zpracování smíchán s mladými výhonky divoce rostoucí byliny Artemisia princeps, které čaji dodávají sladkost a velmi zajímavé a...
Na výrobu tohoto Pu Erhu bylo použito kvalitních čajových listů sklizených na podzim roku 2008. Lisování proběhlo 8.4.2013. Baleno v přírodním materiálu.
Černý čaj s kůrou aromatického citrusu Yuzu. Chuť tohoto čaje je velmi příjemná, atraktivní a nenáročná,nasládlá a hladká. V aroma dominuje Yuzu, lehké tóny bylin a medu.
Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.
Sušené plátky kořene zázvoru z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Složení : zelený čaj Sencha, jahoda plod, schizandra plod, skořice kůra, aroma.
Světlý oolong složený pouze z jemně oxidovaných větviček čajovníku. Sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska, kultivar N°19 (Four seasons).