Podkategorie
Střední sorta stíněného čaje Gyokuro z prefektury Shizuoka. Čaje Gyokuro se zde často pěstují v kopcovité oblasti na sever od města Okabe kudy protéká řeka Asahina a proto jsou také známá pod názvem Asahina Gyokuro a jsou spolu se...
Zelený čaj z Thajska. Kultivar Camelia sinensis, var. assamica. Sklizeň 15.2.2019.
Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.
Lepší třída japonského zeleného čaje s nízkým obsahem kofeinu vhodného pro makrobiotiky.
Prvotřídní Shou Mei z roku 2012 z oblasti vnitřního Wuyishanu.
Základní sorta čínského čaje zpracovaného na způsob japonského sencha.
Lisovaný Pai Mu Tan do tvaru tygřích koulí. Tento čaj je silnější ale netrpké vyzrálé chuti. Lisován byl v roce 2013.
V osmdesatých letech objevili japonští vědci unikátní způsob zpracování čaje, který přirozených způsobem zvedá množství aminokyseliny GABA v lístcích. Tato aminokyselina v lidském těle funguje jako neurotransmiter a pomáhá snižovat...
Kvalitní sorta zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro celodenní popíjení. Svůj název získal díky tomu, že na pokraji pralesa, kde...
Kvalitní sorta lehce pečeného zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro celodenní popíjení. Kultivar: assamica. Sklizeň: 21.11.2019
Čaj typu Mao Cha z mladých lístků starobylých čajovníků (stáří cca 100-150 let) rostoucích v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Zajímavé je, že původně byly tyto stromy sázeny za účelem produkce listů nikoliv na čaje, ale na...
Vysoká třída čaje Gyokuro. Slovo Fuuki se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnic Tanabe a Ayabe v prefektuře Kyoto. Kultivar: Gokoh a Yabukita. Doba sklizně: Ichibancha...
Výtečné gyokuro z organických zahrad horské oblasti Kirishima, které jsme letos navštívili. Gyokuro bylo vyráběno s nejvyšší pečlivostí na objednávku a můžeme říci, že se jedná o nejlepší gyokuro vyrobené z lístků z organických zahrad,...
Základní třída stíněného čaje z netradiční oblasti prefektury Kagoshima pocházející z přirozeně vedených zahrad. Umami, sladkost a posečená tráva. Stíněno 16 dnů. Oblast: Kirishima, pref. Kagoshima. Kultivar: Yabukita
Organické gyokuro z farmy rodiny Nishi. V chuti spíše lehčí, s výraznější umami. Doba sklizně: Ichibancha (jaro). Oblast: Makizono, Kirishima, prefektura Kagoshima Kultivar: Yabukita
Japonský pražený zelený čaj vhodný na pití po jídle pro lepší vytrávení.
Výborný jemný jasmínový čaj, který jistě potěší i náročné jasmínology. Certifikace HACCP, ISO, QS
Na některých japonských zahradách se čajovníky, ze kterých se vyrábí zelený čaj sencha na několik dnů zastíní. V čaji se omezí tvorba katechinů na úkor aminokyselin, což se v chuti projeví vyšší sladkostí a chutí umami. V tomto případě...
Velmi dobrý stíněný čaj z horské oblasti Kirishima z organických zahrad u města Makizono. Sladkost stíněných čajů Gyokuro se zde snoubí se svěžestí a živostí typickou pro čaje sencha. V tomto čaji je svěžest letos krásně patrná, ve...
Výtečný čaj ze zahrad pana Kajihary, ktery vyrábí svůj čaj v malém množství velmi tradičním způsobem. U čajů kamairi cha je proces oxidace zastavován pečením na ohni (místo napaření, jak je tomu u čajů sencha a gyokuro). V chuti tohoto...
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje 9 let. Typická svěžest a plné aroma nejoblíbenějšího japonského kultivaru. Horské prostředí, blízkost řeky a moře, díky kterým se čajovníky po...
Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky mírně hřejivé. Po upražení má čaj velmi zajímavou, lehce...
Výborná sorta stonkového čaje, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé. Tento čaj ocení především milovnící těžších, plných a sytých čajů, v tomto případě také s lehce dřevitou, příjemně sladkou chutí a nádhernou svěžestí. Velmi...
Velmi zajímavá kukicha z organických zahrad kopcovité oblasti prefektury Miyazaki. Čaj je před zpracováním lehce zavadán a poté decentně opražen, takže v chuti se krásně snoubí příjemná, výraznější květinová vůně s decentním pečeným...
Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s nasládlými tóny květů japonské třešně, které nám do šálku...
"Dračí studna ze Lvího vrcholku" - Podle tradičního čínského nazírání má pravý Long Jing mít čtyři vlastnosti (nebo čtyři poklady) - jasně zelenou barvu, hustou vůni, nasycenou chuť a nádherný tvar.
"Dračí studna od Západního Jezera". Jezero 'Xi Hu' se nachází poblíž Hangzou na východě Číny. Klášterní plantáže kolem něj byly známé ještě z dob Klasické knihy o čaji od Lu Yüe (758 n.l.).
Práškový čaj nejvyšší kvality. Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých formalit a s jeho popíjením jako běžného nápoje. Vzhledem...
Japonský práškový čaj, který je velmi vhodný pro přípravu čajových nápojů, koktejlů, zmrzlin, na vaření či pečení. Je možné ho samozřejmě použít i k přípravě šlehaného čaje, jeho chuť však může být poněkud drsnější. Doba sklizně:...
Jemný, velmi hladký, aromatický, povzbuzující čaj, vhodný k celodennímu popíjení. Ušlechtilé a jemné tóny tohoto lahodného čaje Vás budou rády provázet na Vašich cestách světem či při čtení Vaší oblíbené knihy.
Jedná se o čaj na pomezí mezi bílým čajem, zeleným čajem a zeleným Pu Erhem. Sklizen na hoře Du Du Gang Shan na jaře 2016. Čaj je vhodný i k archivaci.
Prvotřídně zpracovaný zelený čaj z Jižní Koreje. Poměrně tmavý, jemně rolovaný list dává světle zelený nálev sladce travnaté chuti a dosti povzbudivého účinku. Vhodný i na více nálevů, doporučujeme zalévat vodou o teplotě 70°C. Hmotnost:...
Velmi dobrá sencha z oblíbeného kultivaru Asanoka. Příjemná, plná, hladká chuť s decentní mléčností a svěží, zelené travnaté aroma. Doba sklizně: Ichibancha (jaro). Kultivar: Asanoka. Oblast: Satsumasendai, pref. Kagoshima
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama. Zajímavý charakter tohoto neobvyklého kultivaru, který vyselektoval mezi nejlepšími keři Yabukita soukromý zemědělec a nepochází tedy z “dílny” oficiální šlechtitelské stanice. Řekněme, že...
Máme vždy velkou radost, když objevíme na zahradách výtečné čaje. A když narazíme na skvělý čaj a nového kultivaru, pak je naše raodst ještě větší a rádi takový kousek zařazujeme do naší nabídky, abychom i vám tuto zkušenost...
Vynikající čaj z málo rozšířeného kultivaru Wase Hinshyu, který vznikl křížením odrůd Yabukita a Yaeho. Čaj je velmi dobře vytříděn, má nádherný lesklý lístek jehličkovitého tvaru a smaragdovou barvu. V chuti je příjemně těžší, kulatý,...
Velmi dobrá sencha z horské oblasti na ostrově Kjúšů. Pozdní kultivar, který vyniká výraznější sladkostí a je často používán na výrobu čajů gyokuro se v tomto případě projevuje krásným, živým a šťavnatým tónem a příjemnou sladkostí,...
Další z jednodruhových čajů typu sencha od pana Katahiry. Velmi pěkná, chuťově vyrovnaná sencha.
Výtečná sencha z kultivaru, který vyniká svou přirozenou sladkostí, plnou chutí umami a krásnou zelinkavou barvou. Začátkem sezóny se nám z došlých vzorků nedařilo vybrat čaj, který by měl právě krásnou charakteristiku našeho oblíbeného...
Vynikající sencha. V chuti je komplexní, výrazně plná, ušlechtilá s hedvábnou texturou, výraznější umami, decentní sladkostí i stopou slanosti. V aroma je cítit svěží stopa zeleného chřestu, lehká mléčnost a a příjemná stopa čerstvé...
Doba sklizně: Ichibancha (jaro) 2020. Kultivar: Saemidori. Oblast: Nunosawa, Shimizu, pref. Shizuoka
Kultivar Sofu je mezi japonskými kultivary poměrně nový a zatím málo známý. Pro jeho výrazně květové aroma (připomíná jasmín) z něho často farmáři vyrábějí experimentální polozelené čaje, ale i velmi dobré čaje typu sencha. Tato sencha...
Základní sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje devátý rokem a jejichž “základní” třída je na velmi vysoké úrovni a na své farmě ji nazývají prostě a jednoduše “Honyamacha”, neboť je to prý...
Velmi dobrá sencha z oblasti Kagoshima na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita. Velmi dobrá každodenní sencha. Doba sklizně: Ichibancha 2019. Kultivar: Yabukita....
Výtečná sencha z malé rodinné farmy, která nám dává jedny z nejlepších organických čajů v celém Japonsku. Typická ukázka čaje z kultivaru Yabukita, který se právě pro svou šťavnatost, živé a čisté aroma, těší takové popularitě. Velmi...
Když jsme letos hledali čaje v nižší cenové hladině, narazili jsme na tento vzorek z prefektury Miyazaki, která je čtvrtá největší produkční oblast zeleného čaje v Japonsku. Protože čaje testujeme v prvním kole anonymně, nebyli jsme si...
Velmi dobrá sencha z oblasti Miyazaki na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita a vytváří v šálku přijemnou svěží a atraktivní chuť.
Vysoce kvalitní sencha, která má dlouhé neporušené jehličky a krásnou smaragdovou barvu. Kromě velmi pěkného vzhledu nás v chuti potěší výraznější sladkost a umami, mléčná až smetanová textura, v aroma lehký tón máslové sušenky a...
Shou Mee, v Čechách také znám pod překladem 'Obočí dlouhého věku' - základní třída bílého čaje. Velké žlutozelené až světlehnědé bohatě ochmýřené listy, sem tam lze najít i pár silných tipsů. Nálev sytě oranžově-žlutavé barvy s typickou...
Vysoká sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do prestižní čajové soutěže All National Tea Competition of Japan, kde obdržel třetí cenu. Výtečný čaj s krásným decentně pečeným, charakteristickým aroma. Kultivar:...
Špičkový čaj Sencha z oblasti Tenryu, Hamamatsu v prektuře Šizuoka.
Nejvyšší sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do soutěže National Tea Competition of Japan. Krásné zpracování, kde se zastavení enzymatického procesu provádí podobně jako u čajů sencha napařováním, se odráží v...
Exkluzivní třída tradičního a kompletně ručně vyráběného japonského čaje, který v soutěži ručně vyráběného čaje obsadil letos na podzim třetí místo.
Vysoce kvalitní jarní bílý čaj z oblasti Wu Yi Shan. Sklizen v nadmořské výšce 800m.n.m. Kultivar Da Bai.
Kvalitní zelený čaj typu gunpowder vhodný na přípravu marockého čaje.
Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší nabídce. Jedná se o velmi zajímavý, na pánvi zpracovaný čaj,...
Příjemná, svěží kamairi tamaryokucha z malé organické farmy v prefektuře Nagasaki. Sladkost, plnost, jemná mléčná textura a překvapivá živost a svěžest, která je u tamaryokuchy této cenové kategorie nezvyklá. Kultivar: Yabukita. Doba...
Velice jemný a velice chutný čaj složený ze 100% tipsů sušený na slunci. Sklizeň 15.5. 2018 v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Soutěžní sorta japonského čaje Tamaryokucha, který se od klasických a známějších čajů sencha liší jiným způsobem rolování a tedy i odlišným tvarem, který připomíná drobné kudrlinky. V chuti je nasládlý s decentními mléčnými tóny. Čaj byl...
Raritní archivní čaj z pralesů v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Pečený při 110°C.
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina. Oproti většině čajů sencha má tento čaj stále chutný a...
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina. Lístky pocházejí ze 17ti letých keřů kultivaru Yabukita, I přes...
Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.