BHUT JOLOKHIA CPP - SEMENA CHILLI PAPRIČEK 5 KS (1 001 304 SHU).
Detailní popis produktu
Než se novější, pálivější kultivary začaly téměř každý rok přetahovat o rekord nejpálivějšího chilli, byla bhut jolokia (bih jolokia) poměrně dlouhou dobu (2007-2011) na vrcholu žebříčku. Rostlina původně pochází z indické oblasti Assam a je přirozeně vzniklým hybridem dvou druhů Capsicum chinense a Capsicum frutescens. Na internetu se pro papriku bhut jolokia používají desítky různých názvů, včetně bih jolokia, naga jolokia, naga morich, rajan mircha, nicméně v podstatě všechny odkazují na stejný druh, v jiném regionu se prostě nazývá trochu jinak nebo jde o regionální variantu stejného kultivaru. V severovýchodní Indii se pěstovala a používala mnoho let předtím, než se stala známou.
V roce 2005 bylo při zkoumání Institutu chilli papriček zjištěno, že pálivost této papričky je 1 001 304 SHU, čímž se bhut jolokia stala vůbec první chilli papričkou, která překročila magickou hranici jednoho milionu.
Pěstování: Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 8-21 dní); doporučuje se proto použít skleník a vyhřívací podložku. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou, propustnou půdu a nesnášejí přemokření. Měly by být vysazeny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu - raději více. Rostliny vysazujte ven přibližně 2 až 3 týdny po posledních mrazech. Protože rostliny mají obzvláště dlouhou dobu zrání, doporučuje se pěstovat je v květináči, abyste mohli rostlinu snadno přenést dovnitř, když teplota přes den klesne pod 12 °C, a umožnit tak dozrání všech plodů. Chcete-li rostlinu uchovat přes zimu, seřízněte ji po sklizni o 20 cm a umístěte na světlé místo, kde je alespoň 15 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.