HABANERO CHOCOLATE ČOKOLÁDOVÉ, EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY - SEMENA PAPRIČEK - 5 KS

56,49 Kč 50,44 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)
Možnosti doručení

Habanero, známá, velice pálivá odrůda chilli, přibližně 40x pálivější než Jalapenos. Dosahuje pálivosti okolo 400.000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Tato odrůda nabývá krásně čokoládově hnědé barvy a vypadá k nakousnutí. Raději ale opatrně! Nejvyšší pálivost získají plody po 90 dnech zrání na rostlině.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Habanero, známá, velice pálivá odrůda chilli, přibližně 40x pálivější než Jalapenos. Dosahuje pálivosti okolo 400.000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku. Tato odrůda nabývá krásně čokoládově hnědé barvy a vypadá k nakousnutí. Raději ale opatrně! Nejvyšší pálivost získají plody po 90 dnech zrání na rostlině.

Předpokládá se, že druh habanero pochází z oblasti Yucatánu v Mexiku. Ačkoli název "habanero" lze přeložit jako "někdo nebo něco z Havany", rostlina roste izolovaně pouze na ostrově Kuba. I dnes se pěstuje především na poloostrově Yucatán, zde se však pěstují převážně oranžové a žluté odrůdy habanero. Červená varianta pochází obvykle z Karibiku nebo jižních států USA.

Čokoládová odrůda habanero se od ostatních odrůd své čeledi odlišuje čokoládově hnědou barvou. Má stejný tvar jako všechny ostatní papričky habanero - podobá se malé papričce s lesklou, vrásčitou a tenkou slupkou, která však obsahuje velké množství šťávy. Patří k nejpálivějším druhům papriček habanero a je přibližně 50krát pálivější než papričky jalapeño. Její pálivost se projeví až po několika vteřinách, ale když se tak stane, je to s plnou silou. V kuchyni se paprička používá především do omáček a marinád.

Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 12-21 dní); doporučuje se proto použít skleník a topnou rohož. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou, propustnou půdu a nesnášejí přemokření. Měly by být umístěny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu - raději více. Vzhledem k tomu, že rostliny mají obzvláště dlouhou dobu zrání, doporučuje se pěstovat je v květináči, abyste je mohli snadno přenést dovnitř, když teplota přes den klesne pod 12 °C, a umožnit tak dozrání všech plodů. Chcete-li rostlinu uchovat přes zimu, seřízněte ji po sklizni o 20 cm a umístěte na světlé místo, kde je alespoň 15 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: