HABANERO WHITE BÍLÉ, EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY - SEMENA PAPRIČEK - 5 KS

56,49 Kč 50,44 Kč bez DPH
Skladem (15 ks)
Možnosti doručení

Vzácná odrůda, pocházející z Mexika. Velice pálivá odrůda chilli, přibližně 40x pálivější než Jalapenos. Dosahuje pálivosti až 300 000 SHU, tedy do běžného jídla stačí přidat jen malou část plodu. Lze ji pohodlněpěstovat za oknem či ve skleníku. Tato odrůda má drobné oválné plody, které mezi zelenými listy papričky svítí jako lucerničky. Dosahují velikosti cca 2-4 cm. Nejvyšší pálivost získají plody po 100 dnech zrání na rostlině. Plody mají ovocnou chuť typickou pro papričky habanero a jsou ideální k sušení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev papriček Habanero

Semena namočte na 12-24 hodin do vody. Poté vyséváme cca 2-5 mm pod povrchpěstebního substrátu. Doporučujeme například použít kokosový substrát nebo tzv. Jiffy – pěstební tablety, které umožňují udržet půdu během klíčení neustále vlhkou, ne přemokřenou. Umístěte na světlé místo a udržujte vlhkost a teplotu 25 - 32 °C. Vyklíčí během několika týdnů.

Pěstování papriček Habanero

Pro dosažení nejvyšší pálivosti papriček je třeba zajistit zrání na teplém místě (optimum 22 -25 °C) po dobu tří měsíců. Ideální je skleník, postačí ale i okno na jih během letních měsíců. Zálivka pravidelná, pro pěstování použijte běžný pěstitelský substrát, který občasně přihnojujte. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.

Rostlina dorůstá v závislosti na velikosti květináče až k 50 cm a má asi 2 - 4 cm velké plody.

POZOR: Pamatujte, že tato paprička dosahuje na stupnici pálivosti přibližně 300.000 Scovilleho pálivých jednotek (SHU)! Pro srovnání, papričky Jalapeňos mají pálivost pouze okolo 5 000 SHU. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti. Jedná opravdu o VELICE pálivou odrůdu. Paprička má velmi tenké stěny a při kontaktu s pokožkou může dojít k velmi silnému podráždění. Stejně tak se vyhýbejte kontaktu s očima.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: