JAPONSKO
Nejprodávanější
Vynikající japonský čaj s praženou rýží v bio kvalitě. Oblast Kagoshima. Doba sklizně: jaro.
Velmi dobrý a přitom cenově dostupný japonský stonkový čaj v bio kvalitě, který je produkován při výrobě čaje Sencha Kagoshima Sakurajima. Směs zlomkových lístků a řapíků. Jeho...
Vyšší sorta čaje sencha s praženou rýží.
Velice zajímavá a lahodná směs čajů Genmaicha a Matcha, na jehož výrobu bylo použito vysoce kvalitního čaje Matcha z kultivaru Gokoh.
Tento jedinečný čaj byl před sklizní 30 dní pečlivě zastiňován metodou Tana, která vyžaduje zručnou techniku a velkou péči, díky které má tento čaj ušlechtilé vůni a elegantní...
Velmi dobré gyokuro z vyhlášené oblasti Uji.
Vysoká sorta stíněného čaje Gyokuro z prefektury Shizuoka. Čaje Gyokuro se zde často pěstují v kopcovité oblasti na sever od města Okabe kudy protéká řeka Asahina a proto jsou...
Unikátní směs čajů Gyokuro z kultivarů Okumidori a Yabukita, který se před sklizní pečlivě pěstují dvacet dní ve stínu metodou "Jikagise". Tento čaj má několik jedinečných...
Velice kvalitní gyokuro vyrobené z lístků kultivaru Gokoh. Tentokrát v pro tento čaj netradičním balení. Každé balení obsahuje 5 pyramidových nálevových sáčků s 5 g tohoto...
Vynikající pražený čaj, vyrobený z řapíků čajových lístků kultivaru Gokoh. Tyto řapíky byly vytříděny při výrobě vysoce kvalitního Gyokura a následně pečlivě upraženy.
Práškový čaj vyrobený z kvalitního čaje HOJICHA KARIGANE (ON CHI) SUPERIOR GOKOH. Je vhodný na přípravu šlehaného čaje, do mléčných koktejlů a jako surovina na přípravu...
Práškový čaj vyrobený z kvalitního čaje HOJICHA KARIGANE (ON CHI) SUPERIOR GOKOH. Je vhodný na přípravu šlehaného čaje, do mléčných koktejlů a jako surovina na přípravu...
Kabusecha Akari je před sklizní více než osm dní ve stínu, a proto patří k polostinným čajům. Tento vysoce kvalitní čaj je ušlechtile zpracovaný. Chuť je přesvědčivá díky svému...
Vynikající čaj vyrobený pouze z tipsové části jarních lístků ze stíněných čajovníků. Tento čaj vzniká jako vedlejší produkt při zpracování nejvyšších sort čaje Gyokuro, kdy jsou...
Nejvyšší třída čaje kamairicha z malé rodinné farmy z Ashikity.
Čaj matcha v organické podobě, s atributy sladkosti a chuti umami. Nečekejte však nějak výraznou a ušlechtilou sladkost, kterou si užíváte u nejvyšších tříd konvenčních...
První, zakázková produkce černého čaje z malé farmy na ostrůvku Tokunoshima. Čaj je přes svůj nedokonalý vzhled v chuti velmi harmonický, bez stop svíravosti, nasládlý, plný a...
Černé čaje z kultivaru Benihikari jsou dnes v Japonsku zatím stále ojedinělé neboť většina farmářů vyměnila tento “starý kultivar” za nové a velmi populární Benifuuki....
Stálice v naší nabídce – oblíbený japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun, který vyznačuje svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů.
Černé Saeakari je nasládlé, hladké, s příjemnou, stále živou chutí s lahodnými tóny květového medu a bylin. Čaj je velmi dobře pitelný, hladký, jemný, bez náznaků svíravosti a...
Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z druhé sklizně z čajových keřů kultivaru Izumi, který se v posledních stává...
Přibližně před deseti lety se několik japonských farmářů setkalo s tchajwanským mistrem černého čaje a prošli jeho sofistikovaným školením. Od té doby se právě tito čtyři...
Velmi vysoká sorta zeleného čaje kukicha, vyrobená ze stonků kvalitního zastiňovaného gyokura a lístků vysoce kvalitního kultivaru Yabukita. Tento čaj má velmi jemnou a sladkou...
Výborná sorta stonkového čaje, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé. Tento čaj ocení především milovnící těžších, plných a sytých čajů, v tomto případě také s lehce...
Základní sorta stonkového čaje z organických zahrad na ostrově Kjúšů, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé.
"Matcha Kuradashi" je speciální druh Matcha čaje. Japonské slovo "Kuradashi" znamená "vytaženo ze skladu" a odkazuje na Matchu, která byla stárnutá nebo skladována po určitou...
Datum mletí: 27/07/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...
Datum mletí: 08/01/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...
Základní sorta japonského zeleného práškového čaje z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Střední sorta zeleného práškového čaje matcha z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Ojedinělý fermentovaný čaj, který se dnes produkuje pouze v jedné oblasti ostrova Shikoku. Jeho historie sahá až do šestnáctého století a inspiraci pro jeho výrobu čerpali...
Sencha EN MUSOBI (osudové spojení tří kultivarů) s drobnějšími lístky představuje vynikající poměr mezi kvalitou a cenou. Charakteristickými znaky tohoto čaje jsou bohatá jemná...
Sencha EN MUSOBI (osudové spojení tří kultivarů) s drobnějšími lístky představuje vynikající poměr mezi kvalitou a cenou. Charakteristickými znaky tohoto čaje jsou bohatá jemná...
Čajové lístky našeho čaje Sencha Fukamushi Super Premium jsou vyráběny z kultivaru Saemidori. Čaje z tohoto kultivaru se vyznačují ušlechtilou sladkou chutí, která se v Japonsku...
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy.
Výborná třída čaje Sencha. Kultivar Koushun byl nakřížen z kultivarů Kurasawa a Kanayamidori speciálně pro výrobu vysokých sort čajů v horských oblastech prefektury Šizuoka.
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje již 10 let. Zajímavý charakter tohoto neobvyklého kultivaru, který svůj původ...
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje již 10 let. Zajímavý charakter dalšího pro Japonsko neobvyklého kultivaru, který...
Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama, z rodinné farmy, která nás svými čaji zásobuje více než 10 let.
Pokud máte rádi japonský čaj, určitě znáte i čaj SHINCHA. V Japonsku je tradicí oslavovat Shinchu, první sklizeň čaje v roce. Pouze jednou za rok si můžete vychutnat osvěžující...
Vynikající jarní shincha z první sklizně s drobnějšími lístky. Díky tomu, že je dvakrát napařovaná tak je sladšé než ostatní shinchy.
Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší...
Jedinečný japonský čaj. Chuť čaje Tencha, připravovaného stejným způsobem jako Gyokuro, je zcela jedinečná, čistá, ušlechtilá a elegantní. Barva čaje je světle zelená, chuť je...
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina....
Velmi zajímavý a raritní počin našeho oblíbeného farmáře z Tsuge. Velmi dobrý černý čaj z druhé sklizně je po zpracování smíchán s mladými výhonky divoce rostoucí byliny...
Černý čaj s kůrou aromatického citrusu Yuzu. Chuť tohoto čaje je velmi příjemná, atraktivní a nenáročná,nasládlá a hladká. V aroma dominuje Yuzu, lehké tóny bylin a medu.
Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.
Vysoká třída čaje Gyokuro. Slovo Fuuki se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnic Tanabe a Ayabe v prefektuře...
Toto gyokuro vyniká mimořádně svěží a travnatou vůní. Chuť nálevu je decentně sladká s jemnými ovocnými tóny a silným umami nádechem. Tento čaj je vynikající pro vícenásobné...
Vysoká třída speciálně stíněného čaje Gyokuro z tradiční oblasti Uji. Lístky na výrobu tohoto čaje pocházejí z tradičně stíněných zahrad, kdy se na prvních 10 dnů keře zakryjí...
Vynikající Gyokuro s vysokým obsahem Theaninu.
Výtečné gyokuro z organických zahrad horské oblasti Kirishima. Gyokuro bylo vyráběno s nejvyšší pečlivostí na objednávku.
Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.
Výborná Bancha z ostrova Kjúšú. Čaj vhodný i k dobrému jídlu.
Příjemný, elegantní stíněný čaj z horské oblasti prefektury Kagoshima. Stíněno 10 dní. Lístky pocházejí z organických zahrad, které pravidelně produkují jedny z nejlepších...
Typická, povedená tamaryokucha z přirozeně vedených zahrad s plnou, ušlechtilou chutí s jasně znatelným tónem připomínajícím pistáciové oříšky, praženou kukuřici, s tóny mléka s...
Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z první sklizně z čajových keřů kultivaru Benifuuki, který je ássamského původu. V...
Další unikátní čaj z této horské farmy, která se nachází v nadmořské výšce okolo 400-650 m.n.m.. V této nadmořské výšce není výjimkou, že čajovníky v zimě pokryje sněhová...
Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky...
Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s...
Práškový čaj nejvyšší kvality. Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých...
Práškový čaj vysoké kvality. Tento čaj si oblíbí zejména zkušenější studenti čajového obřadu, neboť jeho chuť je spíše tradiční s větší svíravostí. Je vhodný na přípravu Usuča...
Japonský práškový čaj, který je velmi vhodný pro přípravu čajových nápojů, koktejlů, zmrzlin, na vaření či pečení. Je možné ho samozřejmě použít i k přípravě šlehaného čaje,...
Obřadní sorta zeleného práškového čaje Matcha. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Tato sencha je dvakrát napařovaná. Je velmi intenzivní, má intenzivní umami tón vyniká dlouho přetrvávající chutí. Fukamushicha Urara je ideální jako Mizudashi Cha (studený...
Velice kvalitní několikrát hluboce napařovaná sencha, velice jemné a podmanivé chuti ve větším balení. Vhodné jako dárek pro milovníky japonských čajů.
Směs čajů Sencha střední třídy z druhé sklizně (Nibancha). Čaj sencha obsahuje více katechinů než jiné zelené čaje, protože se pěstuje na plném slunci, a proto má žlutozelenou...
Velmi dobrá sencha z oblasti Miyazaki na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita a vytváří v šálku...
Jen málokdy se nám do rukou dostane shincha v takové kvalitě, jako je právě tento kousek. Vyrobeno na objednávku v množství řádově jednotek kilogramů z ručně sbíraných lístků...
Jedná se oručně sbíraný jarní čaj z prvního sběru (Ichibancha) z keřů pocházejících z přirozeně vedených zahrad ve vesnici Mandokoro, v kopcovité oblasti prefektury Shiga v...
Exkluzivní třída ručně sbíraného stíněného čaje od našeho dlouholetého dodavatele z horské oblasti Honyama. Intenzivní, ušlectilá chuť horského čaje, výrazná umami, sladkost, v...
Nejvyšší sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do soutěže National Tea Competition of Japan, kde obdržel druhou cenu s celkovým počtem 191 bodů (z celkových 200).
Velmi zajímavý, oxidovaný čaj z vysoko položených organických zahrad rodiny Harashima z lístků kultivaru Yamanami, který byl původně vybraný pro výrobu zelených čajů kama iri a...
Špičkový čaj z ostrova Yakushima, který je známý svými deštnými pralesy, starověkými cedry a jedinečným přírodním prostředím, které je dokonce zapsáno na seznam světového...