ROZMARÝN LÉKAŘSKÝ (ROSMARINUS OFFICINALIS) - SEMENA ROZMARÝNU - 0,05 G (CCA 20 KS)

29,22 Kč 26,09 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Rozmarýn nebo též rozmarýna lékařská, stálezelená středoevropská aromatická a léčivá bylina - polokeř s výraznou chutí. Vynikající začerstva i sušený jako koření do salátů a pro přípravu masitých pokrmů a pizzy. Výborná je také na čaj, který má uklidňující účinky. Rozmarýn se také užívá v kosmetice a na osvěžující koupele. Balení obsahuje 20 ks semen.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev rozmarýnu

Předpěstování únor až březen, na povrch substrátu, semena mírně zatlačíme, velmi zlehka zasypáváme (cca 0,5 cm). Ven přesuneme květináč koncem května.

Rostliny vysazujeme do mřížky 30 x 30 cm.

Pěstování rozmarýnu

Rozmarýn se pěstuje v propustném, hlínito-písčitém substrátu v nádobě umístěné na slunném místě chráněném před prudkým větrem. 

Při venkovním pěstování je nutno rozmarýn pěstovat v květináči a na zimu jej uschovat v místnosti s teplotou nejlépe kolem 5°C - rozmarýn venku nepřezimuje, je citlivý na mráz, simulace lehké, subtropické zimy mu však prospívá.

Sklizeň a zpracování rozmarýnu

Odštipujeme listy nejmladších částí výhonků nebo celé nedřevnaté vrcholky nejlépe po odkvětu, kdy má rostlina nejvíce účinných látek. Plánujeme-li rozmarýn sušit, sklizeň provádíme za suchého počasí, ideálně kolem poledne. Sušenou bylinu skladujeme v dobře uzavřené nádobě.

Rozmarýn nesmějí užívat ženy, které chtějí otěhotnět a již těhotné ženy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: