BADA 2017 GUSHU PING CHA SHENG 100 g

866,78 Kč 773,91 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Možnosti doručení

Koláček zeleného (sheng) pu-erhu lisovaný 28. 3. 2017 z listů divoce rostoucích starých čajových stromů. Směs maocha ze stromů stáří 150 a více let z širšího regionu hory Ba Da. Pečlivě vybrané stromy sklízené pouze šetrně a jednou ročně zjara.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Reálná váha koláčků je cca 90-95g (váha se stářím snižuje)

původ: Yunnan
místo/zahrada: Ba Da Shan 巴达山
sběr/rok výroby: 28. března 2017
označení/receptura: 100% gushu, čajovníky 150+ let

Poměrně silný a osvěžující, čisté chuti s příjemnými tóny po rýži. V závěru s výrazně nasládlou chutí která se postupně prohlubuje a vyvíjí. Čaje z Bada jsou často přirovnávány k čajům z Bulang, pouze mají tenčí, svěží chuť a unikátní vůni.

Čaj má obrovskou sílu, vydrží mnoho a mnoho nálevů (můžete jej směle vychutnávat během celého dne) a má velký potenciál k dalšímu zrání. Vynikající již nyní avšak během 5-10 let (i později) bude stále lahodnější a lepší!

Hora Bada: nachází se na západě kraje Meng Hai poblíž hranic s Barmou (Myanmar), od níž ji dělí pouze řeka. V nadmořských výškách 1700-2000 m.n.m. a na rozloze 316 km2 je osídlena především minoritami (zu) Hani a Bulang. Pod oblast spadají místa jako Zhang Lang nebo He Song – obě vyhlášená pu-erhem ze starých stromů.

Jako na mnoha jiných místech v celém Yunnanu, zde na hoře Da Hei, najdeme v pralese růst velký starý čajový strom druhu Camellia taliensis (blízký příbuzný čajovníku C. sinensis) jehož stáří se odhaduje na 1700-1800 let a přezdívá se mu celkem neoriginálně ‚Král čajů‘.

Na ploše dohromady kolem 33 km2 zde roste početná komunita starých čajových stromů a starobylých čajových zahrad (původně záměrně pěstované čajovníky; nyní již opuštěné a zdivočelé) a na další zhruba poloviční ploše se rozkládají dnešní kultivované zahrady.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: