Fukamushi

Výraz fukamushi Fukamushi nebo Fukamushi Cha (深蒸し茶), znamená v japonštině hluboce propařený zelený čaj. Velmi zvláštní chuti  je dosaženo tím, že se čerstvě sklizené mladé lístky před jejich suchým rolováním napařují téměř dvakrát déle než u jiných zelených čajů. Lístky jsou díky tomuto procesu zpracování rozrušenější, čímž při louhování dochází k rozvinutí výraznější chuti. Proces hlubokého napařování snižuje jakoukoli syrovou travnatou chuť nebo trpkost hotového čaje, čímž se získá sladší šálek s větším tělem, robustní chutí a jemnějším pocitem v ústech. Jeho dochuť je také poměrně mírná. Tato metoda byla původně vyvinuta k nápravě horší, trpčí chuti čajů nižší kvality, ale rychle se zjistilo, že při použití této metody u vynikajících čajových odrůd vzniká čaj té nejlepší chuti.