TRINIDAD SCORPION MORUGA CHOCOLATE, EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY - SEMENA ČILI PAPRIČEK - 5 KS
Detailní popis produktu
Výsev
Se semeny manipulujte raději v rukavicích. Semena namočte na 12-24 hodin do vody. Poté vyséváme cca 2-5 mm pod povrch pěstebního substrátu. Doporučujeme použít Jiffy – pěstební tablety, které umožňují udržet půdu během klíčení neustále vlhkou, ne přemokřenou. Umístěte na svétlé místo a udržujte vlhkost a teplotu 25 - 32 °C. Vyklíčí během několika týdnů.
Pěstování
Pro dosažení nejvyšší pálivosti papriček je třeba zajistit zrání na teplém místě (optimum 22 - 25 °C) po dobu čtyř měsíců. Ideální je skleník, postačí ale i okno na jih během letních měsíců. Zálivka pravidelná, pro pěstování použijte běžný pěstitelský substrát, který občasně přihnojujte. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.
Rostlina dorůstá v závislosti na velikosti květináče kolem jednoho metru, může dorůst až 180 cm výšky a 100 cm šířky a má asi pěticentimetrové, hnědé, vrásčité plody.
Nejvyšší pálivost získají plody po 120 dní zrání na rostlině.
POZOR: Pamatujte, že tato paprička dosahuje na stupnici pálivosti až 2 miliony Scovilleho pálivých jednotek (SHU)! Pro srovnání, papričky Jalapeňos mají pálivost pouze okolo 5 000 SHU. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti. Jedná opravdu o VELICE pálivou odrůdu. Paprička má velmi tenké stěny a při kontaktu s pokožkou může dojít k velmi silnému podráždění. Stejně tak se vyhýbejte kontaktu s očima – tato paprička se používá při výrobě pepřového spreje.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.