YAKUSHIMA ASAMUSHI YABUKITA BIO ORGANIC - 100 G
Detailní popis produktu
V Japonsku se čajům, které jsou lehce napařované a lehce rolované, obvykle říká "Asamushi". Termín "Asamushi" odkazuje na tradiční metodu zpracování zeleného čaje, při které jsou čajové listy napařované po kratší dobu ve srovnání s jinými metodami. Tento proces má za následek lehčí, jemnější chuť a světlejší barvu nálevu.
Napařování je klíčovým krokem v procesu výroby japonského zeleného čaje a má velký vliv na výslední chuť a aroma čaje. Asamushi zpracování, které obvykle trvá méně než 30 sekund, je méně intenzivní než dlouhodobé napařování používané u některých jiných druhů čajů (například u Fukamushi, kde je napařování delší).
Po napařování se čajové listy obvykle suší a často jsou rolované do různých tvarů, což pomáhá uvolnit esenciální oleje a zvýraznit chuť čaje. U Asamushi čajů je toto rolování také lehčí, což zanechává listy více otevřené než pevně zkroucené.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.